Rick Heeres

Echt contact maken en zonder oordeel luisteren

In mijn werk als therapeut spreek ik van mens tot mens. Echt contact maken en zonder oordeel naar iemand luisteren is wat ik doe. Alleen wanneer iemand zich op zijn gemak voelt, komen de belangrijke dingen op tafel. Samen proberen te begrijpen wat er aan de hand is en hoe dat is ontstaan, zijn de eerste stappen naar verbetering.

Het geeft mij enorm veel voldoening om iemand te zien opbloeien. Niet zelden ontdekt iemand een andere weg in zijn of haar leven of maakt moeilijke keuzes die naar meer zelfstandigheid en verbinding leiden. Ik ben trots als ik daaraan mag bijdragen.

Mijn achtergrond

Tijdens mijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam ontdekte ik hoe belangrijk psychische gezondheid is voor het welzijn van een mens. Ik specialiseerde mij tot psychiater aan het Leids Universitair Medisch Centrum in 2017 en kwam erachter dat een van de voorwaarden voor psychische gezondheid een waardevolle verbinding met anderen is. Mede hierom startte ik de opleiding tot specialistisch groepstherapeut en zag hoe helend een groepsbehandeling kan zijn.

Van de verschillende vormen van psychotherapie heb ik de beste ervaring met

  • Existentiële therapie
  • Mentaliseren bevorderende therapie (MBT)
  • Psychodynamische therapie